Поховайте мене за плінтусом (2009)
Російськомовний
Препарування домашнього пекла 🎬
Якщо ти хочеш побачити, як виглядає справжня «токсичність» до того, як це слово стало модним — дивись це кіно. Це історія про те, як любов перетворюється на зброю масового знищення, а турбота стає зашморгом.
Про що насправді цей фільм:
• Тиранія під маскою жертовності. Бабуся (у геніальному і страшному виконанні Світлани Крючкової) — це еталонний приклад деструктивного нарциса. Вона «поклала життя» на вівтар сім’ї, і тепер цей вівтар має бути залитий кров'ю всіх близьких.
• Механіка аб’юзу. Фільм показує, як аб’юзер ламає психіку дитини, навішуючи на неї провину, страх і хвороби. Хлопчик Саша не просто хворіє — його «хворіють», щоб він залишався залежним і керованим.
• Спадковість травми. Ми бачимо три покоління жінок, які не вміють любити, а вміють лише володіти. Це замкнене коло, де кожен кат — це колишня жертва.
Фільм про 8-річного хлопчика Сашка Савельєва. Він живе у бабусі, бо та не довіряє виховання дитини своїй дочці — у тієї новий чоловік і вона, на думку бабусі, легковажна. Бабуся — справжній тиран, і вони з матір’ю буквально розривають дитину на шматки.

Коли я вперше дивилась цей фільм, я плакала, Це було в рік його виходу. Відтоді у мене чітко сформувалась фраза-погроза «я поховаю тебе за плінтусом», коли маю на увазі, що я тебе морально знищу.